Gratitude

Recunoștința reprezintă unul dintre ingredientele principale ale vieții noastre. Un vechi proverb românesc consideră că: ”recunoștința reprezintă o floare ce nu crește prin toate șanțurile”.

Ar trebui să fim recunoscători oamenilor care ne fac fericiți, celor care în anumite momente ale vieții au fost ”grădinarii sufletului nostru”, făcându-l uneori să și înflorească.

Consider că nu bucuria este aceea care ar trebui să ne facă recunoscători, ci recunoștința este aceea care ar trebui să ne umple inima de bucurie.

În primul rând, ar trebui să mulțumim lui Dumnezeu nu numai pentru clipele când ”vântul a fost prielnic pe mare”, ci mai ales pentru clipele în care am reușit să învingem furtunile.

Dacă nu reușim să fim recunoscători, nu vom fi fericiți în această viață, pentru că fericirea este asigurată de oamenii care de-a lungul vieții te-au ajutat să evoluezi pe plan spiritual, social, profesional, al sănătății și să-ți dezvolți personalitatea ta proprie.

Nu cred că există un ”exces” mai frumos decât ”excesul de recunoștință”, sau un sentiment mai nobil care să te ajute să fii fericit și să te bucuri de fiecare lucru din viața ta oricât ți s-ar părea de insignifiant.

Ar trebui să mulțumim în fiecare zi lui Dumnezeu și să ne rugăm să ajungem să prețuim lucrurile cu adevărat de valoare (Cuvântul lui Dumnezeu), pentru că în timp, toate celelalte sunt trecătoare.

Eu personal, mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să înțeleg că ceea ce am este suficient (sau mai mult decât necesar), care m-au ajutat să transform negarea în acceptare, haosul în ordine, momentele neașteptate în sincronizări perfecte, iar greșelile în evenimente importante.

Mulțumesc tuturor celor care au dat un sens zilei de ieri, care îmi aduc pacea zilei de azi și celor care îmi oferă o perspectivă pentru ziua de mâine.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru puterea pe care mi-a dat-o, și anume de a întâmpina tot ce mi s-a oferit în viață cu bucurie.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru oamenii cu care m-am intersectat și mai ales pentru aceia care m-au sprijinit să evoluez în viață și în carieră.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să fac în această viață ceea ce-mi place.

La această secțiune numită ”Gratitude”, le voi mulțumi tuturor acelora cu care am petrecut clipe minunate, pentru flori și alte mici amintiri aparent banale, pentru sfaturile lor, pentru faptul că m-au acceptat în viața lor, pentru că m-au ascultat cu atenție, pentru că m-au ajutat să nu-mi pierd speranța și bucuria de a lupta, pentru că mi-au alinat suferința și mi-au adus bucurii, zâmbete și soare ce m-au făcut să uit clipele grele prin care am trecut uneori.

De asemenea, le voi mulțumi tuturor celor ce au fost alături de mine atunci când am avut nevoie de suport, celor care au mers înaintea mea când am avut nevoie de îndrumare și celor care au rămas în urma mea, atunci când am avut nevoie ca cineva ”să-mi apere spatele”.

De asemenea, le voi mulțumi și celor care mi-au oferit sprijin necondiționat în momente în care nu aveam ce să le ofer înapoi.

Le voi mulțumi și celor care mi-au oferit amintiri frumoase din care îmi voi hrăni sufletul toată viața. Celor care m-au făcut să râd și celor care mi-au oferit umărul lor să mă sprijin atunci când mă simțeam obosită.

Și nu în ultimul rând, le voi mulțumi celor care mi-au oferit momente de ”nebunie”, de beatitudine, așa încât să-ți dai frâu liber sentimentelor, fără să te mai afecteze în vreun fel opinia celor din jur.

image

Filea Ioan Ivana

FILEA IOAN IVANA (născut în: 10.10.1939) Acum câțiva ani, se scria încă despre personalitatea doctorului Filea Ioan Ivana și a rolului său în viața cetății, în special prin implicarea sa activă în salvarea vieții micilor noastre animăluțe de companie. A fost primul doctor veterinar, care a privit cu seriozitate această problemă, punându-și întregul talent